Gran Canaria, Camino de Santiago

Tocht van 2 dagen| totaal 37 kilometer | overnachting in B&B

gebiedGran Canaria, Canarische Eilanden, Spanje
dag 1van San Bartolomé de Tirajana naar Cruz de Tejeda
15km, ±7uur, +1000m / -400m
overnachting Hotel Rural el Rifugio
dag 2van Cruz de Tejeda naar Gáldar
22km, +300m / -1600m, ±7,5u
boekjeRother Walking Guide – Gran Canaria, route nr 72, p232
kindJuki 2mnd oud

Een tweedaagse wandeling over de top van Gran Canaria. De originele driedaagse wandeling loopt van het zuidelijke Maspalomas naar Gáldar aan de noordkust, recht midden over het eiland. Wij deden de route vanaf Santa Lucia de Tirajana.


dag 1 | Naar de top van Cruz de Tejeda

15 kilometer in ±7 uur | 1000 meter stijgen en 400 meter dalen

We liften vanuit ons dorpje Rosiana naar San Bartolomé, zo hebben we een eerlijke start en zitten we al vroeg aan het vroege ontbijt. De eerste klim hebben we al eerder in de week gedaan, een kuitenbreker. Maar nu we hem kennen, lang niet zo pittig. We starten voortvarend en stappen lekker door. Juki slaapt wat af. We lopen langs de Roque Nolbu (Spaans voor wolkenrots) en door prachtige bossen.

Einde van de dag komen we op de top, we kletsen met heren die dezelfde route rennen in plaats van wandelen. We eten in het restaurant en in die tijd wordt Juki door de dame des huizes vertroeteld en in het Spaans toegesproken. We slapen heerlijk en zijn klaar voor de lange afdaling naar de noordkust.


dag 2 | Dalen naar Gáldar aan de noordkust

19 kilometer in ±7,5 UUR | 300 meter stijgen en 1600 meter dalen

We staan op en vertrekken heel vroeg. Een klein uurtje stijgen en we komen op het hoogste punt van de dag, net iets boven de 1700 meter. Vanaf hier dalen we aan een stuk tot de noordkust van het eiland, gedurende de dag zie je de kustlijst beter en helderder. Vooral de laatste 400 meter dalen zijn erg imposant, langs stijle rotswanden loopt een smal pad dat uitmond in de rafelranden van de drukkere kustlijn.

We zien de typische mini boerderijen die in de rotsen zijn gebouwd, sigeuner nederzettingen en uiteindelijk onze eindbestemming Galdar. Met knikkende knieën komen we bij de kleine kerk dat het eindpunt van de Camino de Santiago markeert. Tijd voor een cervesa, vis en rijst. Wat een wandeling, onze huurauto staat hier al geparkeerd, dus we rijden begin van de avond terug naar ons huisje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s